Zuidnatie

Optimalisatie is een centraal gegeven in de businessstrategie van Zuidnatie. Zuidnatie, dat meer dan 135 jaar ervaring in de afhandeling van vracht bundelt, is tot op vandaag een van de sterkst presterende bedrijven in de haven van Antwerpen. Zuidnatie omvat tal van bedrijven die allemaal actief zijn op de markt van de logistiek en biedt een volledige logistieke dienstverlening op maat in alle domeinen van vrachtbehandeling.

Zuidnatie gebruikt al meer dan 20 jaar oplossingen van Progress Software partner Organi voor het beheer van de activiteiten op het gebied van logistiek, magazijnbeheer, afhandeling van douaneformaliteiten en boekhouding.

Meer met minder dankzij automatisering

Voor Zuidnatie was een van de belangrijkste voordelen die OLS heeft opgeleverd, de integratie van de douaneformaliteiten. “Dit hele proces is vandaag papierloos. Alle informatie wordt in het OLS Customs-systeem ingebracht en via EDI wordt dan alle informatie rechtstreeks doorgestuurd naar het Ministerie van Financiën. Het duurt slechts enkele minuten voor die informatie is gevalideerd. Vroeger kon het tot vier dagen duren voor de papiermolen door de douane was verwerkt. Vandaag kunnen containers nog de dag van aankomst, en soms zelfs nog binnen het uur, weer op weg. Het proces is nu zo gestroomlijnd dat de douaneformaliteiten met 50% minder mensen kunnen worden afgehandeld dan voorheen.”

De relatie tussen Zuidnatie en Organi is in de loop der jaren uitgegroeid tot een relatie waarin samenwerking en consultancy centraal staan. “Organi is voor ons meer dan een softwareleverancier, ze is een echte partner die begaan is met ons succes. Zij doen er alles aan om op ieder niveau in onze organisatie – operaties, administratie, management, enz. - goede relaties te onderhouden, relaties die hen een nog beter inzicht geven in onze unieke uitdagingen. Wat ook het probleem is waarmee wij worden geconfronteerd, wij kunnen steeds op Organi rekenen voor de nodige steun.”

Bekijk de pdf case