Boschmans Steinacher

“Onze investering zal zich dus snel terugverdienen”, zo sprak Peter Lemmens, IT Manager van Boschmans Steinacher.

Boschmans Steinacher

Boschmans Steinacher

Boschmans Steinacher is een bekende naam in de havenwereld wanneer het gaat over multimodaal transport, material handling en supply chain management. Deze Antwerpse expediteur levert toegevoegde waarde aan zijn klanten met persoonlijke service op bijzondere routes voor conventioneel & project cargo, alsook distributie over het Europese continent vanuit magazijnen in en rond Antwerpen.

Boschmans Steinacher koos meer dan 10 jaar geleden voor de software van Organi. Recent hebben ze hun huidig operationeel softwarepakket van Organi, namelijk OLS, laten integreren met het externe softwareplatform van Dockflow.

Samenwerking Organi

Boschmans Steinacher werd in 2012 klant bij ons en sindsdien wordt er bij hen op kantoor gewerkt met twee softwarepakketten van Organi: OLS en ORAS.

De OLS-software bij Boschmans Steinacher is opgebouwd uit 2 grote modules:

  • Inventory Management System (IMS):  met deze stockbeheermodule wordt de stock voor verschillende klanten opgevolgd.
  • Consignment (CNI): met deze forwarding-/expeditiemodule wordt de ganse expeditieflow binnen OLS beheerd.

Het ERP-systeem OLS werkt naadloos samen met onze boekhoudoplossing ORAS. Deze integratie zorgt ervoor dat heel wat administratieve en boekhoudkundige processen eenvoudiger, meer geautomatiseerd en efficiënter worden.

Integratie software Dockflow

Dockflow is een Antwerpse startup die verschepers, importeurs en voornamelijk expediteurs helpt met het beter opvolgen van hun zeegaande containers. De 3 jonge ondernemers creëerden namelijk een track and trace van zeegaande containers. Het vele manuele en repetitieve werk wordt via het softwareplatform van Dockflow geautomatiseerd. Daarom ook koos Boschmans Steinacher om met deze startup in zee te gaan.

“We hebben om 2 grote redenen gekozen voor een bijkomende investering in software. Ten eerste zijn er een heleboel repetitieve, administratieve taken die we nu dankzij deze integratie hebben kunnen automatiseren. Onze investering zal zich dus snel terugverdienen. Ten tweede wilden we graag het gebruikersgemak verbeteren, zodat onze mensen niet meer aan alles hoeven te denken. Momenteel lopen er verschillende processen en acties volledig automatisch. Een bijkomend voordeel is ook dat elk dossier getrackt wordt, zo vermijden we dat we belangrijke data over een probleemcontainer zouden missen”, aldus Peter Lemmens, IT Manager bij Boschmans Steinacher.

Printscreens Dockflow

Boschmans Steinacher werkte al met de operationele software OLS van Organi, dus het platform van Dockflow moest mooi daarin geïntegreerd worden, een hele uitdaging. Peter Lemmens: “Op een paar kleine bugs na, die er altijd zijn, is de integratie vlekkenloos verlopen. Voor de eindgebruikers zijn er nooit problemen opgedoken en dat is een van de belangrijkste dingen in zo’n traject.”

De integratie tussen OLS en het  Dockflow-platform is nog niet ten einde: “Momenteel is het alleen nog maar enkelrichtingverkeer vanuit de OLS-software naar Dockflow. Een volgende stap is dat we data gaan terugkoppelen vanuit Dockflow naar OLS. Op lange termijn zou dan een volgende grote stap een integratie tussen Dockflow en de workflowmodule van OLS kunnen zijn,” aldus Peter Lemmens.

Kristof Poulain
Kristof Poulain COO
Kristof werkt bij Organi sinds 2003. Hij leidt het team van de OLS en OLS Customs consultants en developers, maar staat niettemin ook dicht bij onze klanten om hen te adviseren en te begeleiden bij al hun logistieke vraagstukken. Kristof is verder ook COO van Softpak, onze collega's in Nederland, alsook onze interne specialist in data reporting en analytics via de BI-tools QlikView, Qlik Sense en Power BI.

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.