Gebruikt u het juiste ERP-systeem voor uw logistieke uitdagingen?

04.02.2021 – Dat de transport- en logistieke sector gepaard gaat met verschillende uitdagingen, is niet gek: het is een van de grootste industrieën ter wereld.

Home » Nieuws »

Gebruikt u het juiste ERP-systeem voor uw logistieke uitdagingen?

04.02.2021

Dat de transport- en logistieke sector gepaard gaat met verschillende uitdagingen, is niet gek: het is een van de grootste industrieën ter wereld, die ook nog eens alsmaar blijft groeien. Ook als bedrijf moet u mee evolueren. Dat kan door voortdurend nieuwe stappen te nemen om optimaal productief handelen te garanderen.

Daarbij is de implementatie van ERP (Enterprise Resource Planning) enorm nuttig. Zo’n systeem helpt om alle processen te stroomlijnen en de overload aan data en informatie te beheren. ERP vormt een centrale hub die al uw bedrijfsprocessen combineert in één toegankelijk systeem en zorgt ervoor dat de flow van realtime data overzichtelijk blijft. Ieder bedrijf heeft een eigen resem aan processen, methoden, producten en diensten. Een one-size-fits-all approach, bestaat dus niet. Benieuwd hoe we dat bij Organi aanpakken?

ERP of ‘best of breed’?

ERP-aanbieders verschaffen een hele resem aan applicaties in één geïntegreerd systeem, met één login. De tegenhanger daarvan is de best of breed-aanpak, waarbij u een aparte module voor elke bedrijfsfunctie kiest. De best passende voor uw bedrijf, met de achterliggende gedachte dat een all-in-one oplossing niet voor élke niche de beste oplossing zou kunnen verschaffen. Er zijn voor- en nadelen bij iedere aanpak. Bij Organi ontwikkelen we totaaloplossingen voor het operationeel en financieel beheer van bedrijven met logistieke processen.

Voordelen van een ERP-systeem in de logistieke sector

Een ERP-systeem helpt logistieke bedrijven om hun onderneming effectiever te beheren, waarmee ook de kosten en risico’s zo laag mogelijk worden gehouden. Doordat het om één gecentraliseerd systeem gaat, zijn er talrijke voordelen verbonden aan deze integratie. Van voorraadbeheer en projectmanagement tot boekhouding… De verschillende modules zijn met elkaar geïntegreerd, medewerkers hoeven bijgevolg de ins en outs van slechts één systeem te kennen, met één login. Ook komt alle informatie en data uit één enkele bron. Dat is een groot voordeel tegenover een best of breed systeem. Daarbij bestaat de kans dat verschillende modules niet goed met elkaar kunnen samenwerken.

OLS van Organi

Misschien wel het belangrijkst bij de keuze van een ERP: een aanbieder selecteren die vertrouwd is met de branche. De logistieke sector is complex, en vereist dus een systeem dat aan hoge eisen voldoet. Het moet onder andere grote volumes aan data beheren, efficiënt supply chain management waarborgen en transport, warehousing en opslag in goede banen leiden. De logistieke industrie is bovendien ook onzeker, continu onderhevig aan verandering. Voor dergelijke bedrijfssoftware zit u goed bij Organi. Met onze ruime ervaring met logistieke uitdagingen, technische ondersteuning on site en hyperbereikbare helpdesk, zijn we de ideale partner.

We vertrekken vanuit de filosofie dat ieder bedrijf zijn unieke bedrijfsprocedures heeft, dus de opbouw van uw systeem is een iteratief proces. We streven naar continue verbetering, om zo te komen tot een optimale, nauwkeurige oplossing. Dat doen we met onze efficiënte manier van programmeren, die gebruiksvriendelijkheid centraal stelt. Onze ervaring en softwarepakket OLS vormen een mooie basis die beginnersfouten vermijdt, en verder denken we graag mee op maat van uw bedrijf.

De OLS applicatie biedt aan de basis al bijzonder veel flexibiliteit, zo bestaan er diverse parameters om het gedrag in te stellen op maat van uw organisatie en processen. Als dat onvoldoende is, waardoor maatwerk zich opdringt of wenselijk is, kunnen we dit perfect met onze ploeg analyseren, zowel functioneel en technisch, om vervolgens door onze developers te laten programmeren, daarna testen en dan uitrollen bij de klant. Dit allemaal van Belgische oorsprong.


De juiste ERP-software voor uw logistieke uitdagingen in huis halen? Let’s make it happen!

Waarom Organi?

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.