Webinar “Tarbel API” 8/11

28.10.2022 – Op 8/11 organiseert Organi een gratis webinar: “Tarbel API”. We hebben namelijk recent onze OLS Customs software uitgebreid met deze nieuwe module.

Home » Nieuws »

Webinar “Tarbel API” 8/11

28-10-2022

Zoals u wellicht al weet, stopt Kluwer met het aanbieden van zijn “tarief van invoerrechten”-oplossing. Of, u gebruikt deze oplossing niet, maar gebruikt wel de website van Tarbel om manueel opzoekingen te doen? Dan hebben we goed nieuws: we hebben recent onze OLS Customs applicatie uitgebreid met een nieuwe module: “Tarbel API”.

Op deze website van de overheid worden er gegevens ter beschikking gesteld over goederencodes in functie van het land van in- of uitvoer. Die gegevens hebben betrekking tot de verschuldigdheden bij invoer, alsook over welke documenten, vergunningen of certificaten waarover men moet beschikken voor in- of uitvoer. Een rijke bron aan data dus om een juiste beoordeling te maken bij het opstellen van de douaneaangifte. Het meesturen van verkeerde codes of het niet meesturen van codes kan belangrijke gevolgen hebben, enerzijds dat aangiftes in error belanden waardoor er extra manuele inspanningen moeten geleverd worden om de aangifte te corrigeren, anderzijds op het bedrag aan te betalen verschuldigdheden. 

Via onze applicatie willen we die data ontsluiten, zodat er niet manueel naar Tarbel moet genavigeerd worden om die gegevens te consulteren, maar zodat dit rechtstreeks vanuit de applicatie kan gebeuren én dat er ineens via selecties codes kunnen meegenomen worden naar de aangifte zelf.

Meer info Minder info

>> Op zoek naar een alternatief voor Kluwer of interesse in Tarbeldata? Dan nodigen wij u uit om onze oplossing te ontdekken in ons gratis webinar.

Waneer?

Dinsdag 8/11/2022 van 13u30 tot 14u30.

Kostprijs?

Deelname aan het webinar is gratis, inschrijven is verplicht. Klik op de onderstaande knop om u in te schrijven. Zo zal het event ook in uw Outlookagenda verschijnen, inclusief de link naar het webinar. U hoeft verder niets in orde te brengen, ook al heeft u geen account op Microsoft Teams.

Wie mag deelnemen?

Alle geïnteresseerden mogen het webinar bijwonen, maar het is vooral interessant voor iedereen die geregeld opzoekingen doet op Tarbel en deze informatie vervolgens verwerkt in zijn douane-aangifte, masterdata, ERP-systeem…

Sprekers?

Het webinar worden gegeven door onze collega’s van het logistieke team.

Kristof Poulain is Business Unit Manager van de logistieke poot binnen Organi en is 20 jaar in dienst. Hij leidt het team van de OLS en OLS Customs consultants en developers, maar staat niettemin ook dicht bij onze klanten om hen te adviseren en te begeleiden bij al hun logistieke vraagstukken.

Sofie Withaeckx is Senior Business Consultant in het OLS Customs team en werkt al meer dan 10 jaar voor Organi. Haar job bestaat uit het adviseren en ondersteunen van klanten, het geven van opleidingen, het maken van analyses en het implementeren van nieuwe functionaliteiten.

Interesse of vragen?

Vul het contactformulier hieronder in en we helpen u graag verder!

Kristof Poulain
Kristof Poulain COO
Kristof werkt bij Organi sinds 2003. Hij leidt het team van de OLS en OLS Customs consultants en developers, maar staat niettemin ook dicht bij onze klanten om hen te adviseren en te begeleiden bij al hun logistieke vraagstukken. Kristof is verder ook COO van Softpak, onze collega's in Nederland, alsook onze interne specialist in data reporting en analytics via de BI-tools QlikView, Qlik Sense en Power BI.

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.