Warehouse Management & Labeling – meer efficiëntie, minder fouten

03.12.2020 – Labeling… een complexe zaak voor leveranciers van logistieke diensten die instaan voor opslag en verhandeling van producten van derden. Herkenbaar?

Home » Nieuws »

Warehouse Management & Labeling – meer efficiëntie, minder fouten

03.12.2020

Labeling… een complexe zaak voor leveranciers van logistieke diensten die instaan voor opslag en verhandeling van producten van derden. Herkenbaar? Feit is dat labels essentieel zijn in het hele logistieke proces: van distributie en warehousing tot pick-up en packing. Dé uitdaging is de identificatie van uw artikelen. Correct gelabelde items zijn cruciaal om directe, accurate informatie te verschaffen. Dat weten we allemaal wel, echter is in realiteit de foutenmarge vaak hoog, en zijn er grote verschillen in de kwaliteit van de labels van aangeleverde goederen. Soms arriveren producten ook zonder label. Hoe zorgt u ervoor dat artikelen correct gelabeld worden op een manier die voor uw bedrijf past? Dat ze voldoende, correcte data bevatten én dat uw labels homogeen zijn? Met een Warehouse Management System en expertise van Organi is labeling pure eenvoud. Hier proeft u er alvast van.

Labels: een cruciaal onderdeel van doeltreffend Warehouse Management

Met een Warehouse Management System (WMS) bepaalt u zelf de flow van de goederen van verschillende klanten ie aangeboden en afgeroepen worden in uw magazijnen. Een goed begin is allesbepalend voor het verloop van het verdere proces. Labels zijn een houvast – en laat die nu vaak een heikel puntje zijn. De oplossing? Een eigen, flexibel labelingsysteem waarbij u de touwtjes in handen neemt.

Goederen die u ontvangt krijgen een nieuw label toegekend, waarna u de levenscyclus handig opvolgt binnen uw organisatie. U kiest zelf hoe u uw partijen definieert: big bag per big bag, pallet per pallet, product per product. Het hangt allemaal af van de bestemming van betreffende goederen, de manier van distributie die u met uw klant overeenkwam. U bepaalt de labeling aan de hand van hoe u de producten ontvangt, verplaatst en weer uitlevert. Ook de locatie wordt hier zo doelmatig mogelijk gedefinieerd. Grote homogene partijen die u op één locatie stockeert in uw magazijn en zo ook weer laat buitengaan, hebben in principe slechts één label nodig. Partijen kunnen evengoed los gedefinieerd worden – wat een vrijheid.

Ook kan zo’n WMS informatie van de nieuwe labels integreren met reeds bestaande bedrijfsprocessen. Uniformiteit van de informatie op zich is vaak al een enorme stap vooruit in de flow binnen uw faciliteit. Dat bovenop de speelruimte om labeling per situatie te bepalen, afhankelijk van uw afspraak met de klant, maakt uw processen duidelijk doelmatig.

Verklein foutenmarge met heldere labeling

In een magazijn of distributiecentrum identificeren labels de locatie, stock, paletten of individuele items. Het is een ingewikkeld gegeven, zeker wanneer u als derde producten van verschillende partijen in uw warehouse ontvangt. Soms is er geen label aanwezig en vaak is de labeling zeer divers: het type barcode, het gebruikte kleefmiddel, de kwaliteit, verschafte informatie… Zo’n situatie vergt manueel werk als u geen WMS hanteert, met als gevolg een hogere foutenmarge. Gelukkig is er het uiterst veelzijdig WMS van Organi dat een label toekent wanneer de goederen aankomen.  Daarbovenop voegt u eenvoudig tal van parameters en kenmerken toe zoals batchnummer, heatnummer, gewicht en eventuele schade. De info is verder snel aan te passen gedurende het hele proces. Nu en dan komt er iets toe zonder gegevens, maar no worries, want aanvullen doet u met een paar kliks. En het overzicht, dat bewaart u altijd.

De kans om flexibel eigenschappen toe te kennen aan producten, maakt het gemakkelijk selecties te maken op basis van eigenschappen versus barcodes. Zo vermijdt u situaties waarbij een systeem toevallig een partij selecteert die zich vanonder, achteraan een pallet bevindt. Geen first in-first out principe, dat werkt o.a. efficiënter bij het orderpicken. Noem het gerust een procesverbetering. Bye dubbel/onnodig werk.

Organi als partner voor uw logistieke optimalisatie

Een effectieve logistieke keten steunt op effectieve warehouse en distributieprocessen om uw inventaris in beweging te houden – en de klanten tevreden. Accurate labeling speelt een grote rol bij de optimalisatie daarvan. Dat is exact wat het Warehouse Management Systeem van Organi voor u doet. Samen zoeken we naar de beste manier om de activiteit in uw distributiecentrum te beheren. Een oplossing die perfect past bij uw warehouse of distributiecentrum zodat de ontvangst, nieuwe labeling, verplaatsing, orderpicking, cross docking en fijnmazige distributie, inventarisering etc. vlot verlopen. Flexibel, en gericht op efficiëntie en functionaliteit. Dat verkleint uw foutenmarge, en bespaart u bijgevolg tijd, geld en zorgen.

Waarom Organi?

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.