Atlas Copco Power Tools Distribution

Atlas Copco Power Tools Distribution groeit en automatiseert met OLS Customs software van Organi!

Atlas Copco Power Tools Distribution

Atlas Copco CMYK

In zijn voortdurende zoektocht naar een competitive edge, naar manieren om zijn operaties winstgevender te maken en zijn klanten een meerwaarde te bieden, investeert Power Tools Distribution fors in het vereenvoudigen en automatiseren van zijn processen: douaneaangiften, shippinginformatie, truckregistratie, proof of delivery… Alles moet gebeuren met zo weinig mogelijk menselijke tussenkomst. En om die stap te zetten, ging PTD concreet op zoek naar een nieuw elektronisch aangiftesysteem voor alle douaneformaliteiten.

Na een tender koos PTD uiteindelijk voor OLS Customs van Organi, een systeem voor de automatisering van PLDA- en NCTS-aangiften.

Waarom Organi?

“De prijs-kwaliteitsverhouding was natuurlijk een doorslaggevende factor in onze beslissing. Maar ook het feit dat Organi ons verzekerde dat het alles kon ontwikkelen wat we nodig hadden, zelfs als het op dat moment nog niet bestond. Andere leveranciers waren minder flexibel om te beantwoorden aan onze behoeften”, zegt Steven Van Riel, IT Manager van Power Tools Distribution.

Een andere troef van OLS Customs is de audit trail, een specifieke module die alle douanebewegingen van inslag tot uitslag in het bonded warehouse registreert, om – op aanvraag van douane – het bewijs te kunnen aanleveren dat invoerrechten en btw correct werden voldaan voor goederen verstuurd vanuit bonded stock. Bovendien hoeft PTD geen dagelijkse aangiften meer te doen bij de douane. Het systeem genereert elke maand een rapport met een gedetailleerd overzicht van alle bewegingen. Dit proces wordt “globalisatie” genoemd en initieert één betaling van invoerrechten overeenkomstig deze bewegingen van de afgelopen maand.

Kristof Poulain
Kristof Poulain COO
Kristof werkt bij Organi sinds 2003. Hij leidt het team van de OLS en OLS Customs consultants en developers, maar staat niettemin ook dicht bij onze klanten om hen te adviseren en te begeleiden bij al hun logistieke vraagstukken. Kristof is verder ook COO van Softpak, onze collega's in Nederland, alsook onze interne specialist in data reporting en analytics via de BI-tools QlikView, Qlik Sense en Power BI.

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.