Sneller inkomende consignments dankzij API-integratie

08.12.2022 – Inkomende consignments komen vanaf nu sneller binnen dankzij onze nieuwste API-integratie in ons OLS-softwarepakket.

Home » Nieuws »

Sneller inkomende consignments dankzij API-integratie

08.12.2022

Organi ontwikkelde nieuwe software in het bestaande logistieke pakket OLS, waardoor inkomende consignments vanaf nu sneller binnenkomen. Van XML-files in de queue naar een API-integratie met JSON-files!

Van XML naar JSON

Eerder was het in onze logistieke software OLS al mogelijk om inkomende consignments te laten aanmaken dankzij een XML-integratie. Via die integratie resulteren de XML-files wel in consignments, maar komen ze eerst in een wachtrij te staan. Dit is niet optimaal, omdat het binnenkomen wel enige tijd in beslag kan nemen. Juist om die reden is Organi op zoek gegaan naar een nieuwe oplossing.

Zo zijn we van XML naar JSON gegaan en hebben we een API (Application Programming Interface) ontwikkeld om de JSON-gegevens op aan te bieden. We hebben deze JSON-files zodanig opgebouwd dat ze dezelfde informatie bevatten als de XML-files, dus er gaat geen informatie verloren. Waarom JSON? Dit type file laat ons toe om sneller te werken en is makkelijker in opbouw.

Printscreens

Voordelen & mogelijkheden API-integratie

Het grote voordeel bij een API-integratie met JSON-files is dat de bestanden niet eerst door een queue moeten, waardoor ze dus meteen verwerkt worden in het systeem. Vraag en antwoord vinden bijgevolg synchroon plaats, waardoor enerzijds de interactie met de eindklant realtime is en anderzijds er veel korter op de bal gespeeld kan worden. 

Met deze integratie voorzien we files voor de aanmaak van een consignment, voor het opvragen van stocklijsten en voor feedbackmessages naar de eindklant.

"Wij zijn zeer tevreden over deze API-integratie. Wanneer de ingestuurde data verwerkt wordt, krijgt onze klant bijvoorbeeld meteen terug met welk dossiernummer het consignment is aangemaakt. We hoorden onlangs van een van onze klanten nog dat het fijn is dat referenties realtime terugkomen waardoor zij hun systeem per direct kunnen updaten en de verdere communicatie ineens kan verlopen via de juiste referenties."
Dominique Duerloo
COO | P Global Services (Pacorini Antwerp)

Feedbackmessages eindklant

 Aanpassen van de status in een dossier

De eindklant stuurt een JSON-file voor de aanmaak van een consignment. Hierdoor staat het consignment klaar in OLS in status “quotation”. Door de status van het consignment aan te passen naar “production” wordt er een feedback bericht gestuurd als erkenning dat dit consignment in behandeling werd genomen.

Aanpassen van belangrijke gegevens in een dossier

De eindklant kan via JSON-feedbackberichten ingelicht worden wanneer een dossierbeheerder aanpassingen doet in het dossier waarvan de eindklant op de hoogte moet zijn, zoals o.a. ETA, containernummers, ceelnummers, referenties.

Definitieve inslag

Wanneer de goederen fysiek werden ingeslagen in het magazijn, wordt de eindklant op de hoogte gebracht via een ‘goods receipt’ bericht met de bijhorende kenmerken van de ontvangen stock.

Release

Wanneer er een release van de goederen plaatsvindt, wordt de “Buyer” hiervan op de hoogte gebracht via een ‘release’-bericht.

Waarom Organi?

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.