Hoe verbetert u de beveiliging van uw goederentransport?

30.03.2021 – Momenteel nog in de gefaseerde uitrolperiode, maar vanaf 1/4/2021 verplicht: Certified Pick up in de haven van Antwerpen. Security wordt almaar belangrijker bij de garantie van een veilige supply chain.

Home » Nieuws »

Hoe verbetert u de beveiliging van uw goederentransport?

30.03.2021

Momenteel nog in de gefaseerde uitrolperiode, maar vanaf 1 april 2021 verplicht: Certified Pick up in de haven van Antwerpen. Security wordt almaar belangrijker bij de garantie van een veilige supply chain. Door onder andere de aanpak van de drugsproblematiek, Brexit en diefstal, moest er worden gezocht naar een betrouwbare oplossing. Het platform, afgekort CPu, is een centrale, digitale oplossing voor de vrijgave van containers. Een virtueel beveiligde haven. Kortweg moet iedere partij zijn identiteit kunnen garanderen, waardoor de juiste handelswaar aan de correcte vervoerder wordt toegewezen. Het volledige proces is controleerbaar voor bevoegde instanties, en vervangt het huidige pincode-systeem. Naast CPu bestaat er al heel lang een verzegeling van containers via de gekende bolt seals. Naast die bolt seals zijn er ook plastic seals die eerder gebruikt worden voor verzegeling van de lading van vrachtwagens. De bolt seals of plastic seals moeten meer beveiliging waarborgen voor vrachtwagens of camions en containers.

Nood aan een nieuw systeem

Vandaag heeft u genoeg aan een unieke pincode om een container op de terminal in de haven te kunnen ophalen. Dat brengt risico’s met zich mee: de pincode kan bijvoorbeeld doorgegeven worden. Om misbruik te vermijden, is er die nieuwe Certified Pick up. Deze methode is veiliger, transparanter en bovendien efficiënter. Bij het afhalen van een container moet u de gemachtigde zijn die de over het pick-up recht beschikt van de container. Zo is het mogelijk exact te achterhalen welke partijen betrokken waren bij het proces, en gegevens ter beschikking te stellen van de controlerende instanties. Het is namelijk niet zo dat iedereen volledige inzage krijgt in het traject dat een recht heeft doorgemaakt.

Voor dat logistieke datasysteem van de haven – NxtPort – betaalt u een vergoeding. Het platform is eigendom van de haven van Antwerpen, en bovendien verplicht. Desondanks levert het – bovenop de extra beveiliging – voor iedere schakel in het logistieke proces ook operationele voordelen op. De transparantie over de status van uw goederen moet een veiliger en efficiënter systeem betekenen dan het huidige dankzij het groene lichten systeem.

OLS van Organi: uw all-in-one oplossing

Gelukkig kunt u dat systeem aan uw logistieke systeem linken. Om het bereik van CPu zo groot mogelijk te maken, kunt u uw eigen systeem eenvoudig koppelen. Zo’n applicatie is essentieel, het logistieke proces omvat veel meer omvat dan enkel laden en lossen. Efficiëntie en management van een gestroomlijnde supply chain is geen gemakkelijke klus. Met OLS, het logistieke softwarepakket van Organi, neemt u een grote stap in uw verdere professionalisering en procesoptimalisatie. We pakken uitdagingen aan op vlak van magazijnbeheer, financieel management, facturatie, rapportering, boekhouding, douane en tal van andere logistieke processen. OLS bespaart u tijd, kosten en zorgen. Stroomlijnen en automatiseren zijn key.

Eén van de grootste uitdagingen is er voor beveiliging, planners en shippers: hoe zorgen we voor veiligheid doorheen heel het proces? In het OLS-systeem van Organi kunt u niet enkel uw voorraad beheren van de goederen van uw klanten, maar ook die van de bolt of plastic seals die u gebruikt voor de verzegeling van uw exportcontainers of vrachtwagens. U koppelt de verzegeling simpelweg aan OLS, en zo weet u altijd welke camion of container welk seal gebruikt én wordt de beschikbare zegels-voorraad automatisch bijgewerkt. Een mooie aanvulling bij het inzicht in uw proces. Met meer inzicht kunnen we wederom optimaliseren, vooruitgaan, op ieder niveau van uw organisatie. Zodat onze klanten de beste service kunnen leveren aan die van hen.

Optimaal transparant en efficiënt beveiligen? Contacteer ons!

Waarom Organi?

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.