Organi en Softpak bundelen krachten

22.12.2022 – Organi heeft, via haar holding, het Nederlandse softwarehuis Softpak overgenomen.

Home » Nieuws »

Organi en Softpak bundelen krachten

22-12-2022

Organi heeft, via haar holding, het Nederlandse softwarehuis Softpak overgenomen. Met in totaal bijna 150 medewerkers, een klantenbestand van meer dan 500 bedrijven en ruim 13.000 gebruikers wordt de groep op die manier de grootste autonome IT-speler in de Benelux voor het logistieke landschap.

Kristof Poulain & Aniel Badri bij Softpak (Ridderkerk, NL)

Softpak, een mooie aanvulling

Softpak biedt geïntegreerde logistieke oplossingen aan havengerelateerde bedrijven. Klanten zijn onder andere containerterminals, containerdepots, (douane-)expediteurs, warehouses, distributiecentra en rederijen, voornamelijk gevestigd in Europa, maar ook daarbuiten. Met 45 medewerkers is Softpak actief in maar liefst 16 landen, waaronder Nederland, Ierland, Groot-Brittannië en Noorwegen.

Waarom juist Softpak overnemen? Dit Nederlands bedrijf is een mooie aanvulling op de dienstenportfolio van Organi dat zijn kans ziet om verder te groeien in de breedte. De bedrijven hebben opvallende gelijkenissen: ze werden allebei opgericht in 1977 en ontwikkelen softwareoplossingen voor de logistieke sector in zijn breedste vorm op basis van dezelfde technologiestack (waaronder Progress en Angular).

Alle vorige aandeelhouders van Softpak blijven werken voor het bedrijf, behalve Joop Keislair (CEO) die na de overdracht vertrekt. De nieuwe directeur van Softpak wordt Aniel Badri. Aniel werkt sinds 2009 samen met Softpak en kwam enkele jaren later vast in dienst. Hij hield zich reeds langer bezig met de algemene coördinatie binnen het bedrijf en neemt nu officieel de dagelijkse leiding van Softpak op zich, samen met Kristof Poulain van Organi die verantwoordelijk is voor de logistieke Benelux organisatie.

Evolutie Organi

Organi is een gevestigde waarde in de Vlaamse IT-sector en wil steeds verder evolueren. Dit onafhankelijk Belgisch bedrijf focust zich op het verbeteren en automatiseren van bedrijfsprocessen door middel van software en IT-services. Klanten van Organi zijn actief in handel & industrie, boekhouding & accountancy, logistiek & douane en de gerechtsdeurwaarderswereld. Met een mooie mix van ervaren experts en jeugdige enthousiastelingen zorgen de bijna 105 “Organisten” voor meer dan 200 klanten.

De OLS-software van Organi biedt een totaaloplossing voor het operationeel en financieel beheer voor logistieke dienstverleners, forwarders, naties, douanekantoren en industriële verladers. OLS Customs is het softwarepakket dat alle processen rond douaneformaliteiten automatiseert. Deze twee pakketten vallen onder de logistieke poot van Organi, die reeds geleid wordt door Kristof Poulain.

Samen schrijven aan een grootse toekomst

In eerste instantie zetten de twee zusterbedrijven hun activiteiten zelfstandig voort. Organi blijft Organi, Softpak blijft Softpak en alle medewerkers blijven in dienst met hun vertrouwde takenpakket. Het is belangrijk dat de continuïteit en stabiliteit voor het personeel en de klanten gegarandeerd wordt. In de toekomst zullen de twee firma’s elkaar aanvullen en versterken om zo uit te groeien tot een krachtige groep die de markt optimaal bedient.

Op korte termijn zijn er heel wat voordelen die beide partijen uit deze synergie kunnen halen. Zo kunnen de klanten van Softpak rekenen op de IT-diensten van Organi inzake hardware, cloud en managed IT-services. De klanten van Organi kunnen per direct steunen op de expertise en toepassingen van Softpak voor wat betreft containerterminals, containerdepots en (lijn)agenturen. Daarnaast worden kennis en krachten gebundeld op gebied van webtoepassingen en mobile apps.

Het is nu al duidelijk dat deze overname de mogelijkheden en kansen van beide bedrijven én hun klanten zal verruimen!

Waarom Organi?

Vragen of interesse?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op met u!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.