Zuidnatie test engels

Van een omslachtige papiermolen naar een volledig geautomatiseerd systeem voor douaneformaliteiten.

Zuidnatie test engels

Optimalisatie is een centraal gegeven in de businessstrategie van Zuidnatie. Zuidnatie, dat meer dan 135 jaar ervaring in de afhandeling van vracht bundelt, is tot op vandaag een van de sterkst presterende bedrijven in de haven van Antwerpen. Zuidnatie omvat tal van bedrijven die allemaal actief zijn op de markt van de logistiek en biedt een volledige logistieke dienstverlening op maat in alle domeinen van vrachtbehandeling.

Zuidnatie gebruikt al sinds 1997 oplossingen van Organi voor het beheer van hun activiteiten. Vandaag de dag mag Organi hun software verzorgen op gebied van forwarding, (container)logistiek, voorraad- en magazijnbeheer (WMS), afhandeling van douaneformaliteiten, rapportering en boekhouding. Bij Zuidnatie wordt er dus gewerkt met bijna ál onze softwarepakketten: OLS, OLS Customs, ORAS en ORDAS.

Video 2021

Integraties & automatisering

Voor Zuidnatie is een van de belangrijkste voordelen van OLS de integratie van de douaneformaliteiten. Ex-CFO Marc Stijleman verduidelijkt: “Dit hele proces is vandaag papierloos. Alle informatie wordt in OLS Customs ingebracht en via EDI wordt dan alle informatie rechtstreeks doorgestuurd naar het Ministerie van Financiën. Het duurt slechts enkele minuten voor die informatie is gevalideerd. Vroeger kon het tot 4 dagen duren vooraleer de papiermolen door de douane was verwerkt. Vandaag kunnen containers nog de dag van aankomst, en soms zelfs binnen het uur, weer op de baan. Het proces is nu zo gestroomlijnd dat de douaneformaliteiten met 50% minder mensen kunnen worden afgehandeld dan voorheen.”

De mogelijkheid om alles met de boekhoudoplossing ORAS te integreren, heeft de administratie heel wat eenvoudiger gemaakt. Het volledige proces werd geautomatiseerd waardoor alles zoveel efficiënter maar tegelijkertijd ook preciezer verloopt.

Why Organi?

“Organi is voor ons meer dan een softwareleverancier, het is een echte partner die begaan is met ons succes. Organi doet er alles aan om op ieder niveau goede relaties te onderhouden, relaties die hen een nóg beter inzicht geven in onze unieke uitdagingen. Wat ook het probleem is waarmee wij worden geconfronteerd, wij kunnen steeds op Organi rekenen voor de nodige steun.

Het feit dat Organi vertrouwd is met alle kritieke aspecten van onze business is voor ons een geweldig voordeel. Het ontbreekt andere softwarebedrijven vaak aan ervaring met de sector om aan onze eisen te kunnen voldoen en om een oplossing op maat aan te kunnen bieden. De voorbije jaren zijn de oplossingen van Organi verder blijven evolueren. Vandaag voldoen zij aan de unieke noden van de markt. Zij helpen ons om ons concurrentievoordeel te behouden”, aldus ex-CFO Marc Stijleman.

Klantcases

Laatste nieuwtjes

Kristof Poulain
Kristof Poulain COO
Kristof werkt bij Organi sinds 2003. Hij leidt het team van de OLS en OLS Customs consultants en developers, maar staat niettemin ook dicht bij onze klanten om hen te adviseren en te begeleiden bij al hun logistieke vraagstukken. Kristof is verder ook COO van Softpak, onze collega's in Nederland, alsook onze interne specialist in data reporting en analytics via de BI-tools QlikView, Qlik Sense en Power BI.

Questions or interested?

Leave your details and we will get back to you as soon as possible!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.