Elektronische facturatie

Infosessie

In het kader van de aankoop van goederen en diensten spendeert elk bedrijf heel wat tijd aan het verwerken en controleren van aankoopfacturen. Reeds geruime tijd zien we een verschuiving van de papieren facturen naar PDF documenten die via mail worden aangeleverd. Maar ondertussen is de volgende beweging reeds ingezet, waarbij bedrijven facturen aanleveren in één of ander elektronisch bestandsformaat. De zogenaamde echte ‘e-invoice’.

Verplichte e-facturatie met de Vlaamse overheid vanaf 1/1/2017

Vanaf 1 januari 2017 wil de Vlaamse Regering dat de elektronische facturatie de standaardprocedure is. De Vlaamse overheid werkt voor e-facturatie nauw samen met de Federale overheid. Er is één platform waar een leverancier op termijn, ongeacht welk bestuursniveau, zijn factuur kan indienen, het zogeheten Mercurius platform. Meer info betreft de verplichte elektronische facturatie met de overheid vindt u op de site van de Vlaamse overheid.

De voordelen van elektronische facturatie

De elektronische verwerking van inkomende facturen betekent een grote tijd- en kostenbesparing voor uw financiële dienst. Daarnaast verkleint u de ecologische afdruk van uw bedrijf omdat u minder papier verbruikt. U bespaart tot 30% van de administratieve lasten!

Kostprijs papier-factuur versus e-factuur

Bijkomende voordelen:

  • Eenvoudiger digitaal archief
  • Betere opvolging openstaande facturen
  • Verbetering cash management
  • Bijkomende investeringsaftrek voor digitale investeringen van de overheid

Elektronische verwerking van facturen in de praktijk

Organi ontwikkelde samen met haar partner Arco een e-invoice platform voor elektronische verwerking van facturen. Het platform ondersteunt alle mogelijke standaarden en protocollen (E-FFF, XML, UBL2.1, Edifact, OpenPeppol, …). Organi helpt bedrijven de digitale omslag te maken naar een volledige digitale facturatie. Op donderdag 16 februari 2017 organiseren we hierover een infosessie.
De sessie start om 13.30u tot 17u.
Kostprijs per deelnemer: 350€

Bent u die dag verhinderd en u wilt toch graag een demonstratie, neem dan contact met ons op via de website of via mail.

Programma:

  • Verplichtstelling elektronisch factureren aan de overheid per 1-1-2017.
  • Samenwerking Organi - Arco en toelichting werking e-invoice platform.
  • Geautomatiseerde goedkeuringsprocedure via ORDAS / ORAS.
  • Prijsmodel: investering versus kostenbesparing van e-invoicing.
  • Q&A

Organi, Dynamicalaan 15, 2610 Wilrijk

2017-02-16 13:30:00 2017-02-16 17:00:00 Europe/Brussels Elektronische facturatie Organi, Dynamicalaan 15, 2610 Wilrijk Organi zet dit evenement in mijn agenda

U kunt zich inschrijven via onderstaand formulier

(voornaam & achternaam)